دانشمند ایرانی بتن انعطاف پذیر مقاوم در برابر زلزله ساخت

دانشمندان دانشگاه سوینبورن در ملبورن استرالیا نوع جدیدی از بتن را از مواد زاید ایجاد کردهاند که میتواند در هنگام اعمال بار خم شود و انعطاف از خود نشان دهد که به طور بالقوه آن را به یک ماده ساختمانی ایدهآل در مناطق زلزلهخیز تبدیل می کند.
مواد به کار رفته در این بتن شامل مواد زائدی خاکستر بادی (خاکستر بادی از استخراج گازهای خروجی کورههای آتش با سوخت زغال و سیلت غیر پلاستیک و ریز میباشد که ترکیبی متفاوت بر اساس سوخت زغال طبیعی است و خاکستر بادی جزو مصالح زائد در نیروگاههای حرارتی میباشد.) می باشد.
همچنین گفته میشود که به ۳۶ درصد انرژی کمتر برای تولید این نوع بتن لازم است و تا ۷۶ درصد کمتر دیاکسید کربن در مقایسه با بتون مسلح سیمانی ساختهشده از سیمان، ساطع می شود.
محقق سوینبرن دکتر بهزاد نعمت الهی می گوید که تستهای آزمایشگاهی نشان دادهاند این بتن جدید حدود ۴۰۰ برابر بیشتر از بتون عادی انعطاف پذیر است در حالی که قدرت مشابهی را از خود نشان میدهد .
طبق گفته دکتر نعمت الهی، بتون دومین ماده مورد استفاده انسان پس از آب است . این اولین تلاش برای ساخت بتن های انعطاف پذیر نیست، اما روش های دیگر به نسبت، دارای هزینه تمام شده بیشتری می باشند.
دانشمندان میگویند که ساختمان های ساختهشده از این بتن جدید ، مقاومت بسیار بیشتری از خود در مقابل آسیبهای ناشی از فجایع طبیعی مثل زلزله ، طوفانها و … نشان می دهد .