چطوری بستنی درست کنیم : وانیلی ، زعفرانی

0

چطوری بستنی درست کنیم ؟ بستنی در فصول گرم سال بخصوص فصل تابستان بسیار طرفدار دارد. بدلیل همین علاقه بسیار زیاد به بستنی بسیاری از افراد تمایل دارند دستور تهیه انواع بستنی را یادبگیرند و خودشان در منزل بستنی درست کنند. در اینجا ما چندین دستور و روش درست کردن بستنی را به شما آموزش خواهیم داد. شما می توانید به راحتی در خانه این بستنی را درست کنید.

 

بستنی وانیلی با ثعلب و بدون ثعلب

روش اول : با ثعلب

ثعلب چیست؟ ثعلب در واقع پودری است که از آسیاب کردن غده های گونه ای از گیاهان تیره ثعلبیان با نام علمی (orchis mascula) به دست می آید. می توان پودر ثعلب را از عطاری ها خریداری نمود یا به صورت بسته بندی از فروشگاه ها یا اینترنت خریداری کرد.

مواد مورد نیاز

 

  • 2 لیوان  شیر
  • 2/1 لیوان  شکر
  • 2/1 قاشق چای خوری  وانیل
  • 2/1 قاشق چای خوری  ثعلب
  • 2/1 قاشق چای خوری  هل
  • مقداری گلاب

طرز تهیه بستنی با طعم وانیل

  • مرحله اول : یک ظرف استیلی برداشته و شیر را داخل آن می ریزیم روی شعله می گذاریم.
  • مرحله دوم : شکر، هل، وانیل و ثعلب را در ظرف دیگری ریخته و با هم ترکیب می کنیم.
  • مرحله سوم : مخلوط شکر، وانیل، هل و ثعلب را وقتی شیر گرم شد به آن اضافه می کنیم.
  • مرحله چهارم : در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، گلاب را اضافه کرده و جهت خوب مخلوط شدن مواد، عمل هم زدن را انجام می دهیم.
  • مرحله پنجم : ظرف را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا سرد شود و سپس در فریزر قرار می دهیم.
  • مرحله ششم : بعد از یک ساعت ظرف را خارج کرده و بستنی را هم میزنیم و دوباره در فریزر می گذاریم.
  • مرحله هفتم : مرحله قبل چند بار با فاصله یک ساعت در میان انجام میدهیم.
  • مرحله هشتم : بعد از اتمام تکرار، ظرف را چند ساعت در فریزر می گذاریم تا خوب سفت شود.
  • مرحله نهم :بستنی را از فریزر خارج کرده و سرو می کنیم.

روش دوم: طرز تهیه بستنی وانیلی بدون ثعلب

 

مواد مورد نیاز:

  • خامه : 400 میلی لیتر
  • زرده تخم مرغ : 5 عدد
  • شیر  : 1 لیوان
  • شکر : 4/3 لیوان
  • نمک : 1پنس (مقداري كه بين دوانگشت شصت و اشاره وقتي كه چيزي را برداريم باقي مي ماند)
  • وانیل تازه (لوبیای وانیل) :  1 عدد
  • وانیل مایع : 1 قاشق چای خوری

طرزتهیه:

  • مرحله اول :  از وسط لوبیای وانیل را به دو قسمت تقسیم می کنیم.
  • مرحله دوم : یک چاقو بر می داریم و به منظور جدا کردن دانه ها از پوست، چاقو را روی وانیل می کشیم.
  • مرحله سوم : ظرفی را برداشته شکر، شیر و نمک را می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم تا  این مواد خوب حل شوند.
  • مرحله چهارم : وقتی ترکیب داخل ظرف به جوش آمد، ظرف را از روی شعله بر می داریم.
  • مرحله پنجم : در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، غلاف وانیل و دانه های آن ها را که در مرحله دوم جدا کرده بودیم داخل ظرف می ریزیم.
  • مرحله ششم : در این مرحله درِ ظرف را می گذاریم و جهت پخش شدن عطر و بوی وانیل یک ساعت منتظر می مانیم .
  • مرحله هفتم : پس از گذر یک ساعت، مجدد ظرف را جهت گرم شدن روی شعله می گذاریم.
  • مرحله هشتم : در این میان چند قالب یخ داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.
  • مرحله نهم : خامه را داخل یک کاسه کوچک ریخته و کاسه را روی یخ ها می گذاریم.
  • مرحله دهم : خامه را با استفاده از هم زن دستی خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود.
  • مرحله یازدهم : با استفاده از هم زن دستی زرده های تخم مرغ را هم می زنیم.
  • مرحله دوازدهم : به زرده های زده شده مقداری از شیر داغ را اضافه کرده و با هم زن دستی هم می زنیم.
  • مرحله سیزدهم : در این قسمت زرده های تخم مرغ را به مابقی شیر موجود در ظرف می ریزیم.
  • مرحله چهاردهم : ظرف را مجدد روی شعله می گذاریم و برای جلوگیری از پخته شدن زرده های تخم مرغ مواد را با قاشق چوبی یا سیلیکونی هم می زنیم.
  • مرحله پانزدهم : در این مرحله از طرز تهیه بستنی وانیلی، به وسیله پشت قاشق غلظت مایع را تست می کنیم. با انگشت روی آن خط می اندازیم اگر خط از بین نرفت یعنی مایع ما شبیه کاسترد شده و ما به غلظت مورد نظر دست یافته ایم.
  • مرحله شانزدهم : کاسترد را به وسیله صافی روی خامه ریخته و در عین حال هم میزنیم تا کاسترد خنک شود.
  • مرحله هفدهم : در این مرحله مایع وانیل را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
  • مرحله هجدهم: یک ظرف در دار برداشته و ترکیب را داخل آن می ریزیم.
  • مرحله نوزدهم : برای اینکه بستنی خودش را بگیرد ظرف  را یک روز (شب تا صبح) در فریزر می گذاریم.
  • مرحله بیستم : صبح ظرف را بیرون آروده و پوست وانیل را از داخل آن برداشته و ظرف را در فریزر می گذاریم.
  • مرحله بیست و یکم : پس از گذر 2 ساعت ظرف را از فریزر در آورده، با یک چنگال هم زده و دوباره به فریزر برمی گردانیم.
  • مرحله بیست و دوم : عمل مرحله قبل را 9 بار با فاصله زمانی 20 دقیقه تکرار می کنیم.
  • مرحله بیست و سوم:  با اتمام عملیات تکرار، طرز تهیه بستنی وانیلی پایان یافته و بستنی ما حاضر است.

 

طرز تهیه بستنی زعفرانی برای 6 نفر

موارد مورد نیاز:

  • شیر پر چرب 4 پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • ثعلب 2 قاشق چایخوری
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • خامه 100 گرم
  • خلال پسته و زعفران دم کرده به مقدار لازم

مرحله اول: ابتدا خامه را داخل کیسه نایلونی بریزید و بسیار نازک پهن کنید سپس داخل فریزر قرار دهید تا خامه یخ بزند..

مرحله دوم: شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید و مقداری زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کنید (رنگ بستنی پس از بسته شدن روشن تر میشود پس زعفران بیشتری اضافه کنید). ثعلب و شکر را با هم خوب مخلوط کنید سپس قاشق قاشق به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا شکر و ثعلب حل شوند و مایه بستنی غلیظ شود (شکر و ثعلب را باید کم کم اضافه کنید تا مایه بستنی یکدست شود).

مرحله سوم: مایه بستنی سنتی را از روی حرارت بردارید و داخل کاسه ای بریزید سپس کاسه را روی یخ قرار دهید ، بستنی را با همزن بزنید تا خودش را بگیرد و کمی کشدار شود سپس ظرف بستنی را داخل فریزر قرار دهید. پس از 30 دقیقه بستنی را از فریزر خارج کنید و با همزن بزنید تا کشدار شود و مجدد داخل فریزر قرار دهید ، این عمل را 5 بار انجام دهید.

مرحله چهارم: پس از اینکه 5 بار بستنی را داخل فریزر گذاشتید و آماده شد باید خامه های یخ زده را تکه تکه کنید و بهمراه خلال پسته به بستنی اضافه نمایید. بستنی را به مدت حداقل 5 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا آماده شود. در صورت تمایل میتوانید روی بستنی سنتی شیره آلبالو یا آبلیمو بریزید و سرو کنید.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x